keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Mikä on tärkeää?

Raahaatko mukanasi ylimääräistä roskakassia? Kannatko harteillasi huolireppua? Kuljetatko mielessäsi turhia sinua kuormittavia asioita ja ajatuksia? Heitä ne pois, et tarvitse niitä. Et tarvitse ylenmääräistä stressiä, murheita, pahaa oloa, kiukkuisia ajatuksia, epävarmuutta, huolestunutta pikkuasioiden viilaamista. Murehtiminen ja märehtiminen ei auta sinua vähääkään. Päinvastoin se johtaa sinut negatiivisten ajatusten ja tapahtuminen kierteeseen. Negatiivisuus synnyttää lisää negatiivisuutta. Tie parempaan on positiivinen.

Millaisia asioita murehdit? Pyöriikö mielessäsi "entäs jos" ja "mitähän se ja se minusta ajattelee"-tyyppisiä ajatuksia? Arvosta itseäsi niin muutkin arvostavat. Usko onnistuvasi niin onnistut. Ja vaikka et aina onnistuisikaan, mitä sitten? Mitä on pahinta mitä siitä voi seurata? Mikä merkitys sillä on loppuelämäsi kannalta? Mitä väliä sillä on mitä työkaveri tai kaupan kassa sinusta ajatteli aamulla? Oikeasti, loppuelämäsi kannalta. Tärkeää on, että rakastat itseäsi ja voit hyvin. Silloin myös saat itse rakkautta ja voit jakaa ympärillesi hyvää oloa ja hyviä ajatuksia.

Kiinalainen sananlasku sanoo: Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhahoito, eikä sekään ole niin tärkeää. Tuossakin piilee suuri viisaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti