perjantai 23. maaliskuuta 2012

Väriä elämään

Väreillä on ihmiseen ehkä suurempi vaikutus kuin tiedämmekään. Voimme helposti vaikuttaa hyvinvointiimme käyttämällä avuksi värejä, esimerkiksi kuuntelemalla kun intuitiomme aamulla kertoo minkä värisiä vaatteita tai koruja tarvitsemme. Tarjolla on myös erilaisia hoitomuotoja, joissa käytetään avuksi värejä. Värejä käytetään sisustuksessa ja puutarhassa ja eriväriset ruoat ovat tärkeitä hyvinvoinnillemme. Värien vaikutuksia on tutkittu pitkään ja niitä on käytetty hyvinvoinnin tukena jo kauan ennen meidän aikaamme.

Eri väreillä on omat vaikutuksensa ihmiseen. Niillä voidaan luoda erilaisia vaikutelmia, rauhoittaa, rentouttaa tai vaikkapa hillitä tai kasvattaa ruokahalua. Esimerkiksi punainen lisää energiaa, toisaalta nopeuttaa pulssia ja nostaa verenpainetta, kun taas sininen laskee sitä ja rauhoittaa. Itse huomasin tänään tarvitsevani punaista vaatetusta ja koruiksi kultaa ja hematiittia - kaikilla näillä on maadoittavia ominaisuuksia.

Itse en ole värien erityisasiantuntija, mutta kovasti kylläkin kiinnostunut aiheesta varsinkin viime aikoina.
Jos haluat lukea lisää väreistä ja niiden vaikutuksista, tässä muutama mielenkiintoinen linkki, ja lisää löytyy googlettamalla :-)

Väriterapia ja värien parantava voima:
http://www.coloria.net/kulttuurit/terapia.htm

Värit sisustuksessa (sisältää myös lisää linkkejä):
http://www.energiakeskus.com/energiasivut/sisustus/varit.php

Värit ovat voimaa:
http://www.namaste.fi/artikkelit/varit+ovat+voimaa/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti