keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Innostavaa syksyä

Syksy on vierähtänyt jo pitkälle. Ihanaa, että auringon lämpöä ja valoa silti riittää, ainakin täällä Etelä-Suomessa. Bloggaustauko on venähtänyt ennätyspitkäksi; pyrin välttämään kirjoittamista kirjoittamisen vuoksi - kirjoitan mieluummin asian vuoksi, jonka voi lukea suoraan tai rivien välistä. Olen edelleen harjoittanut hetkessä elämisen taitojani. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. kärsivällisyyden opettelua (joka ei suju minulta ihan luonnostaan): Vaikka tuntuu että "pitäisi" tehdä jotain (koska blaa blaa), on odotettava sopivaa hetkeä sen tekemiseen, sitä hetkeä kun oikeasti tuntuu että "NYT on OIKEA hetki tehdä se". Siispä blogikirjoituksetkin syntyvät silloin kun syntyvät, kun on niille oikea aika syntyä :-)

Mutta sillä välin kun odottelee oikeaa hetkeä synnyttää jotain uutta, voi nautiskella elämästä, kuluvasta hetkestä ja sen ihmeistä, olla innostunut erilaisista asioista (vaikkapa siitä mitä aikoo synnyttää). Innostuskin on ihmisen perustarve, oletko tullut ajatelleeksi? Kuinka usein sinä innostut? Pieni lapsi innostuu spontaanisti ja jatkuvasti päivän mittaan. Lapset ovatkin oivallisimpia elämäntaidon opettajia. He elävät hetkessä, innostuvat, yrittävät uudelleen vaikka epäonnistuvat, eivät kanna kaunaa, syövät kun ovat nälkäisiä, liikkuvat luonnostaan paljon, uneksivat ja keksivät kaikkea mahdollista välittämättä siitä kuinka todennäköiseltä se vaikuttaa. Innostuksen herättelyyn voisin heittää kirjavinkiksi vaikkapa Pauli Aalto-Setälän ja Mikael Saarisen tänä vuonna ilmestyneen Innostus -kirjan. Kirja on kirjoitettu paljolti liike-elämän ja työyhteisöjen näkövinkkelistä, mutta on sovellettavissa ihan meihin jokaiseen ihmiseen missä tahansa tilanteessa tai yhteisössä. Kirjaa voi kylläkin suositella erityisesti innostavasta johtamisesta kiinnostuneille, johtaapa sitten työyksikköä tai vaikkapa perhettä. Sisältö on tieteellisillä tutkimuksilla höystettyä perustietoa, jota vaan ei välttämättä tule arjessa ajatelleeksi.

Mistä sinä olet tänä syksynä innostunut? Minua innostavat erityisesti luonto, hyvinvointi ja hyvä olo, liikunta, ihmissuhteet, rakkaus, meditointi, itseni kehittäminen, hetkessä eläminen, vanhasta luopuminen, uuden luominen.

Muista: rajoja ei ole. Tee päivästäsi ihana. Kaunista syksyä <3





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti