torstai 9. helmikuuta 2017

Kevätsää virkistää

Aurinko paljastaa kaikki kodin pölyt, siitä tietää että kevät on tulossa! Auringon valo virkistää ihan huomattavasti useimpia meistä talven keskellä tallaajista, poislukien tietenkin he, joille lisääntynyt valo aiheuttaa masennusta. Etuoikeutetun enemmistön on siis syytä kiitollisena ottaa nyt irti kaikki hyöty kirkkaista kevättalven päivistä.



Päivittäinen ulkoilu lienee paras tapa, eikä siihen välttämättä vaadita kuin viisitoista minuuttia aikaa. Valo ja esimerkiksi reipas kävely tai hiihto tekevät hyvää niin keholle kuin mielelle. Ei ole tarpeen huhkia hiki hatussa, riittää että pysyy lämpimänä ja nauttii olostaan. Toki aineenvaihduntaan saa vauhtia ottamalla väliin pieniä, 10-60 sekunnin spurtteja. Nämä intervallit myös virkistävät mieltä, kunhan niitä ei tee liian rasittuneena ja väsyneenä. On tärkeää kuunnella omaa kehoaan; mitä tarvitsen juuri nyt? Ei, et tarvitse voisilmäpullaa tai sinistä levyä, mutta voit kuulostella mikä mahdollisesti epäterveellisen tarpeen takana on; onko sinulla nälkä tai tarvitsetko kenties elämästä nauttimista, vai mitä tuo pulla tai muu houkutus sinulle edustaa? Se ei ole pelkkä mitääsanomaton pulla, muuten et kaipaisi sitä. Minkä nälkä sinulla on? Olipa se mikä hyvänsä, aurinko, ulkoilma ja miellyttävä liikunta ovat oivallinen ensiapu tilanteeseen kuin tilanteeseen. Itse otin eräänä haastavana ajanjaksona tavaksi pakottaa itseni ulos päivittäiselle kävelylle (en tietenkään esim. kipeänä tai mahdottomalla myrskysäällä), ja teen noita kävelylenkkejäni edelleen. Kun siihen on oppinut, sitä kaipaa. Keväällä sitten kun valo alkaa lisääntyä, olo kävelyllä on ruhtinaallinen. Saa ihailla kuinka luonto herää ja oma virkeys kasvaa siinä mukana.

On turha surkutella kurjia säitä, ne kun eivät todistetusti valittamalla parane. Sen sijaan on terveydelle edullista nauttia siitä mistä pitää, ja keskittyä hyvien hetkien antamaan voimaan. Nauttikaamme siis kevätauringosta kaikin siemauksin! Tämä aika on vain kerran vuodessa.

Ihanaa kevättä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti