sunnuntai 5. elokuuta 2012

Palata läsnäolon tilaan

"Mielipiteet ovat mielipiteitä, eivät enempää eikä vähempää. Voimme alkaa havaita niitä, ja voimme alkaa nimetä niitä mielipiteiksi, aivan kuin nimeämme ajatuksia ajattelemiseksi.
Todellisuudessa "minä" on vain mielipiteitämme, joita pidämme järkkymättöminä, todellisina ja lopullisina totuuksina asioiden todellisesta laidasta.
Mielipiteitä ei tarvitse hätistää pois eikä itseään tarvitse soimata niiden tähden. Voimme vain havaita, mitä kerromme itsellemme ja nähdä, miten niin iso osa siitä on vain meidän omaa näkemystämme todellisuudesta, jonka toiset ihmiset joko jakavat kanssamme tai ovat jakamatta.
Voimme vain antaa mielipiteiden mennä ja palata välittömään kokemukseen. Voimme palata katsomaan edessämme näkyviä ihmiskasvoja, maistamaan kahviamme, harjaamaan hampaitamme - voimme palata siihen, mitä olimme tekemässä."

-Pema Chödrön: Viisaus kaaoksen keskellä

Kun huomaat mielipiteidesi ohjaavan sinua pois tästä hetkestä, voit vain huomata ajatelleesi ja olleesi jotakin mieltä. Ja palata sitten juomaan vaikka kahviasi tai ihailemaan kaunista auringonlaskua.

Aurinkoista elokuun alkua! :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti