tiistai 10. tammikuuta 2012

Millä puolella toimit?

Kuuluuko elämääsi jotain, mikä on sinusta epämieluisaa tai jopa inhottavaa, vastenmielistä tai raivostuttavaa? Jokin olosuhde tai ihminen tai vaikka oma tunne? Oletko koettanut kaikin keinoin päästä siitä eroon, taistella vastaan? Mitä jos lakkaisit vastustamasta? Hyväksy tilanne. Hyväksy se, että et voi miellyttää kaikkia, eivätkä kaikki ihmiset tai asiat miellytä sinua. Avain muutokseen on tiedostaminen ja hyväksyvä tarkkailu, läsnäolo.

En tarkoita, että sinun täytyisi heittäytyä passiiviseksi sivustaseuraajaksi, vaan ettet kuluttaisi energiaasi vastustamiseen eli negatiiviseen tunteeseen. Kuten sanotaan, älä vastusta pimeää vaan tuo maailmaan valoa. Äiti Teresakaan ei vastustanut sotaa vaan oli rauhan puolesta.

Jos jokin tilanne saa sinut raivostumaan aina uudestaan, tiedosta asia, jolloin sinun on helpompi napata siitä kiinni seuraavilla kerroilla. Tarkkaile tilannetta ja itseäsi tilanteessa. Voit hylätä vanhan toimintamallin koska tahansa ja valita uuden ja paremman. Tarkkaile negatiivista tunnetta ja tuo se päivänvaloon katseltavaksesi. Hyväksy se, ja jonkin ajan kuluttua huomaat sen kadonneen.

Anna elämän virran kuljettaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti