maanantai 16. huhtikuuta 2012

Voit kääntää selkäsi pelolle

Meillä ihmisillä on monenlaisia pelkoja. Kuka pelkää kuolemaa, kuka hämähäkkejä, kuka yksin jäämistä, kuka tentissä reputtamista tai itsensä nolaamista. On sanottu, että lopulta kaikki pelot juontavat juurensa kuoleman pelkoon. Tässä on vinha perä kun asiaa rauhassa mietiskelee.

Pelosta voi luopua. Yksinkertaisimmillaan se on sitä, että päättää olla pelkäämättä. Voit työstää pelon hylkäämistä esimerkiksi harjoituksella, jossa kuvittelet mielessäsi pelolle jonkin olomuodon. Sen kanssa voi jutella hetken, ja sitten lähettää tämän pelkoa edustavan hahmon pois, kaikella ystävällisyydellä ja hyväksynnällä. Harjoitusta voi toistaa vaikka päivittäin tai kyseisen pelon ollessa ajankohtainen, kunnes pelko helpottaa.

Tai tilanteessa jossa pelko on saamassa vallan, voit pysähtyä hengittämään sen sijaan että menisit pelon ja paniikin mukaan. Kuuntele mielen luoman pelkoäänen sijaan toista sisältäsi kuuluvaa ääntä, sitä jolle on tyypillistä sanoa: "Kaikki menee hyvin. Kaikki on hyvin." Ja luota tähän ystävälliseen ja rauhoittavaan ääneen, se on meissä jokaisessa, kun vain kuuntelemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti