maanantai 19. heinäkuuta 2021

Helpotusta helteeseen

Hurja, pitkä helleaalto uuvutti Suomen. Viimein saimme helpotusta lämpötilan laskiessa viikonvaihteessa pariinkymmeneen. Seuraavaksi viikoksi on luvassa uutta hellettä. Nauttikaamme nyt tästä viileämmästä. Nyt ei valiteta vaikka paleltaisi!

Jos kuulut heihin, joita helle todella piinaa ja tekee olon tukalaksi, tässä muutamia vinkkejä helteessä selviytymiseen, ole hyvä, kokeile mitkä toimivat sinulla parhaiten.

1. Juo palauttavaa ja viilentävää kookosvettä. Niitä on saatavilla eri makuja, naturelleja ja maustettuja, hiilihapotettuja ja kuplattomia. Siis mikäli kaupat saavat täydennystä hyllyihinsä. Tutki myös verkkokauppojen valikoimaa. Lisäksi litki kivennäisvettä ja jääteetä joka on tehty viilentävistä yrteistä kuten piparmintusta, sitruunamelissasta, laventelista, kamomillasta, fenkolista. Nauti myös mehukkaita hedelmiä ja marjoja.

2. Valitse viilentäviä ruokia. Kesällä monelle maistuvat raikkaat salaatit. Punainen liha lämmittää. Samoin tekevät luonnollisestikin voimakkaat mausteet, kuten chili ja inkivääri.3. Hakeudu luonnossa vesistöjen äärelle, varjoisiin paikkoihin, metsään. Luonto hoitaa tutkitusti tehokkaasti. Älä paahda itseäsi auringon poltteessa rusketuksen vuoksi. Nauti auringosta mieluummin pieninä annoksina aamu- tai ilta-aikaan kun helle ei ole kuumimmillaan. Aurinko on tärkeä, muistakaamme kohtuus sen annostelussa.

4. Tee jalkakylpy johon lisäät epsom- tai merisuolaa ja viilentävää puhdasta piparmintun eteeristä öljyä. Aloita varovalla annostuksella ellet ole öljyä ennen käyttänyt, pari tippaa riittää. Voit myös lisätä piparminttuöljyä kookosöljyyn ja rasvata kylvyn jälkeen sillä jalkasi. Molemmat ainesosat ovat viilentäviä ja tekevät hyvää helteen uuvuttamille jaloille ja ololle.
Young Livingillä on lisäksi ravintolisäkäyttöön tarkoitettu 100% puhdas piparminttuöljy, jota voi ottaa sisäisesti. Sen käytölle on joitakin kontraindikaatioita, kuten tietyt lääkkeet ja sairaudet kuten korkea verenpaine. Mikäli olet kiinnostunut asiasta, voit ottaa minuun yhteyttä Hyvinvointisataman kautta. Aromaterapian maailma on uskomaton...
5. Viilennä itseäsi sitali pranayama -hengitysharjoituksella, joka voikin olla jo joogatunnilta tuttu. Siinä hengitetään rullatun kielen kautta sisään. Kieli toimii kuin pillinä, jonka kautta ilma imetään rauhallisesti sisään. Pidätetään hetki ja hengitetään rauhallisesti nenän kautta ulos. Jatketaan muutaman minuutin ajan, tai niin kauan kuin tuntuu hyvältä. Harjoitus viilentää ja rauhoittaa. Mikäli koet huonoa oloa tai huimausta, pienennä harjoituksen aikaa tai intensiteettiä. Hengityksenpidätyksen kanssa on syytä olla varovainen tai jättää se kokonaan tekemättä, varsinkin jos sinulla on korkea verenpaine. Hakeudu osaavan joogaohjaajan tunnille lisäoppiin. Eikä haittaa ellet saa kieltäsi rullalle, luota että se menee riittävän rullalle, kuppimallikin toimii :)

6. Naura ja iloitse, anna anteeksi, rakasta itseäsi, ole itsellesi armollinen. Viha ja kauna keräävät kuumuutta kehoon, saavat sapen kiehumaan ja erilaisia kuumaoireita aikaiseksi. Nauti tuulesta, hyvien ystävien seurasta, vapaudesta kulkea paljain jaloin, poimia marjoja, uida luonnonvesissä.

Ihanaa, nautinnollista kesää Sinulle, Kaikkea Hyvää <3Edit: Luonnollisestikin oletan lukijan hyödyntävän tuulettimia, viilentimiä, tarvittaessa vaikka kosteita pyyhkeitä jne, ja välttävän hikoilua ja kiirettä ym itsensä tarpeetonta lämmittämistä. Muistathan että myös alkoholi sekä kuivattaa kehoa, että lämmittää sitä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti