tiistai 7. toukokuuta 2013

Leppoisasti lomaa kohden luovien

On toukokuu. Kesä on saapunut. Sen tuntee lämpimästä tuulenhenkäyksestä, kuulee kimalaisen pörinästä, voi haistaa rantahietikosta ja nähdä lasten riemusta trampoliinilla. Olen aloittanut laskeutumisen kesälomaan. Lomailla aion virallisesti vasta heinäkuussa, mutta olen aina ollut huolellisen valmistautumisen kannattaja ;-)

Suomessa kesä voi olla yllättävä, ja tuntua liian kylmältä, kuumalta, sateiselta, lyhyeltä, tai miltä vain. Mutta se voi tuntua myös rentouttavalta ja hoitavalta. Kysehän on tässäkin asiassa miten haluaa kesän ottaa itselleen vastaan koettavaksi. Vaikka kesälomaan olisi aikaa kolme kuukautta, voi nautiskelun aloittaa jo nyt. Voi huomata jokaisen uuden kesän merkin ja keskittyä nauttimaan niistä. Voi olla kiitollinen sateesta ja paisteesta, molempia tarvitaan.

Jälleen kerran voi miettiä mikä itselle on kaikkein tärkeintä. Onko se perhe, työ, ystävät, harrastus, terveys, raha vai jotakin muuta? Ja esittää kysymyksen: elänkö arvojärjestykseni mukaisesti? Kesälomalle kehotetaan aina valmistautumaan jo ennen lomaa sen sijaan että paahtaisi viimeiset päivät töissä kaksinverroin enemmän. Tiedän, töitä on monilla paljon, useilla liikaa. Mutta jokainen voi jättää pois jotakin, joka ei ole kaikkein tärkeintä. Se voi olla työasia tai jokin muu päivittäinen toimi, huoli, ajatus - jokin mitä et tarvitse.

Itselläni aikaa on vienyt ja vie edelleen mm. opiskelut, jotka ovat kalenteria täyttävästä ominaisuudestaan huolimatta hurjan mielenkiintoisia. Ne ovat tällä hetkellä hyvin keskeisellä sijalla päiväohjelmassani. Tähän aikaan vuodesta tärkeitä ovat myös pihatyöt, joita täällä maalla riittää muillekin jakaa. Tärkeää on aika perheen kanssa, terveys, huolella laitettu ruoka, harrastukset, vapaa-aika, luovuus, kiireettömyys, maadoittuminen, keskittyminen käsillä olevaan hetkeen, paikalla olevaan asiakkaaseen, edessäni avautuvaan maisemaan... Vähemmän tärkeää on facebookissa notkuminen, huolien vatvominen, sään surkuttelu, ylenmääräinen pinnistely. Olen jättänyt kesästäni pois asioita jotka eivät palvele minua tai tunnu tarpeellisilta juuri nyt.

Sitä kaikkea tarpeetonta kuljetamme mukanamme uskomattoman paljon. Mutta voimme koska tahansa päättää olla ystävällisiä itsellemme ja luopua edes jostakin. Vaikka siitä päivän kymmenennestä facebookin tarkistuksesta ;-) Ihanaa toukokuuta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti