maanantai 14. toukokuuta 2012

Luo, hyvä ihminen, luo

Pidätkö piirtämisestä, maalaamisesta, käsitöistä, askartelusta? Entä laulamisesta, soittamisesta, tanssimisesta, runoilusta, kirjoittamisesta? Tai puutarhasuunnitelmien tekemisestä, saven tai kynttilöiden valamisesta, korujen tekemisestä..? Luovuudelle on lukematon määrä ilmaisutapoja. Ilmaisetko sinä itseäsi, käytätkö luovuuttasi?

Moni vain haaveilee taulujen maalaamisesta, mallista piirtämisestä, kirjan kirjoittamisesta, villapaidan neulomisesta, polkuauton rakentamisesta, musiikin tekemisestä. Ajattelemme, että ei meillä ole aikaa, tai emme osaa riittävän hyvin. Ja sitten jätämme tekemättä, vaikka nauttisimme suunnattomasti luovuutemme kukoistamisesta. Saatoimme piirtää paljon lapsena ja vielä nuorena aikuisenakin, ja sitten unohtaa luovuutemme antaessamme arjen velvollisuuksien viedä meidät mennessään.

Jos kuvittelet että et ole luova, olet väärässä. Meissä jokaisessa on luovuutta, ja ellet vielä tunnista omaa luovuuttasi, nyt on korkea aika kaivaa se esiin ja tutustua siihen. Luovuus on uuden keksimistä, uusien näkökulmien löytämistä, mielikuvituksen käyttämistä, tutkimista. Luovuutta voit käyttää vaikkapa ruoanlaitossa tai vitsien keksimisessä. Luovuudella ei ole rajoja. Ellet tiedä mistä aloittaisit, tutki vaikka kansalaisopiston kurssitarjontaa ja osallistu jollekin sinua kiinnostavalle kurssille. Kokeile ja löydä. Tärkeintä ei edes ole lopputulos vaan itse tekeminen.

Luovuus antaa mahdollisuuden olla kosketuksissa itsensä kanssa. Se lisää itsetuntemusta ja itseluottamusta. Luovuus eheyttää ja ylläpitää mielenterveyttä, antaa mahdollisuuden käsitellä tunteita. Luovuuden käyttö tuo esille uskomattomat sisäiset voimavaramme. Luovuus innostaa. Luovuus altistaa elämälle. Altistu luovuudellesi :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti