tiistai 9. huhtikuuta 2013

Flunssarohtoja

Perheeseemme on pesiytynyt flunssa, niin kuin kuulemani mukaan valtaosaan väestöstä viime aikoina. Keittelin tänään flunssajuomia itselleni ja vitosluokkalaiselle, ja sain ajatuksen kirjoitella aiheesta hieman täälläkin. Jos joku ei vielä ole huomannut niin olen kovasti yrttilääkinnän ja parantavan ruokavalion kannalla.

Tässä kolme suosikkiflunssajuomaani joista kaksi ensimmäistä olen poiminut ja mukaillut Henriette Kressin opuksesta Käytännön lääkekasvit 2 (suosittelen tutustumaan, mikäli aihe kiinnostaa!). Kolmas on muistinvarainen sovellus, alkuperä lienee jostain idästä missä inkivääri kasvaa :D

Flunssajuoma 1:

Laita 1 tl kuivattua minttua tai 2 tl tuoretta minttua murskattuna mukin pohjalle, kaada päälle keitetty vesi ja anna hautua 5-10 minuuttia. Siivilöi (tai jos haluat, syö tuoreet mintut mukin pohjalta) ja nauti lämpimänä. Suosittelen lisäämään juomaan hunajaa, joka on myös vanha luonnon terveystuote, ja viime aikoina kovasti jälleen terveysuutisten otsikoissa viihtynyt. Mintusta on apua myös ruoansulatusvaivoihin ja joillekin migreeniin. Monikäyttöinen ja hyvänmakuinen yrtti siis kyseessä.

Flunssajuoma 2:

Murskaa/paloittele 1-2 valkosipulinkynttä mukin pohjalle, lisää mukin koosta riippuen 2 tl - 1rkl hunajaa, kaada päälle keitetty vesi, ja lisää vielä n.1 rkl sitruunamehua. Anna jäähtyä juomalämpöiseksi ja nauti! Kelpasi vitosluokkalaisellekin ;-) Valkosipulin paloja ei tarvitse syödä.

Flunssajuoma 3:

Raasta tai paloittele mukin pohjalle n.1tl kuorittua inkiväärinjuurta (mieluiten luomuna, jos vain saat sellaista kaupasta), lisää hunajaa maun mukaan, keitetty vesi sekä haluamaasi teetä (sitruunatee sopii tähän hyvin) tai esim. tilkka sitruunamehua. Anna hautua hetki ja nauti kuuma juoma. Mikäli inkiväärin raastaa pieneksi silpuksi, se on helppo nauttia juoman mukana, mutta tämä ei ole välttätöntä. Inkivääri mm. vahvistaa vastustuskykyä, ja itse pidänkin aina juurenpalasta pakastimessa, josta sitten kätevästi kaivan sen raastimen eteen flunssan kolkutellessa ovella tai vaivatessa perheen nuorempaa väestöä.

Lisäksi suosin vahvaa c-vitamiinia, d-vitamiinia, maitohappobakteereita sekä runsaasti marjoja, hedelmiä, kasviksia, kalaa, pähkinöitä ja siemeniä sisältävää ruokavaliota. Unohtamatta ulkoilua ja positiivista mieltä ;-)

Kertokaahan vapaasti omia vinkkejänne!

Image courtesy of Carlos Porto / FreeDigitalPhotos.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti