torstai 20. kesäkuuta 2013

Kaiken hyvän lähteillä

Näin keskikesän juhlan aatonaattona on oiva hetki puhua hieman Suomen luonnosta :) Se on uskomattoman kaunis, eikö? Kaikki nuo vihreän eri sävyt, lehtien muodot, sininen taivas, puhdas vesi, raitis ilma. Nämä eivät ole lainkaan itsestäänselvyyksiä tällä pallolla. Voit syödä marjoja metsässä, sienestää, kalastaa, nauttia luontopoluista, Lapin erämaasta, rauhoittavasta hetkestä puistomaisemassa. Kuinka usein muistamme näistä kaikista lahjoista ja palveluksista kiittää luontoa? Ystävää tai tuntematontakin kiitämme avusta, mutta milloin viimeksi kiitit luontoa? Ääneen puhuminen ei ole ollenkaan välttämätöntä, joskin täysin sallittua ja ilahduttavaa, mutta mielessäsi voit olla kiitollinen luonnolle joka päivä kaikesta siitä mitä se sinulle tarjoaa: talosi rakennusmateriaaleista, ravinnosta, puhtaasta juomavedestä, peseytymismahdollisuuksista, ilmasta jota saat hengittää, kasveista jotka ilahduttavat sinua kauneudellaan. Lista on loputon. Oikeastaan kaiken mitä meillä on, saamme luonnolta. Kiitollisuuden aiheita on siis yllinkyllin, ja koska kiitollisena oleminen on niin kivaa, niin aloitapa listaaminen heti :)

Voimme myös antaa luonnolle vastapalveluksia, siitä tulee itsellekin hyvä mieli. Viedään roskat roskiin, ja kerätään maasta löytämämmekin roskat sinne. Voit kerätä vaikka vain sen kuuluisan yhden roskan päivässä - ja luonto kiittää. Minua ainakin se on kiittänyt joka kerta!

Nautitaan tästä puhtaasta luonnostamme ja pidetään se sellaisena. Oikein kaunista juhannuksen aikaa, mukavaa kesää ja leppoisia lomahetkiä jokaikiselle lukijalle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti