keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Rakkauden voima

Rakkaus muuttaa maailmaa, olet ehkä kuullut sanottavan. Sinä voit tuottaa rakkautta, eli voit muuttaa maailmaa. Rakkaus mitätöi kaikki negatiiviset tunteet, ajatukset ja teot. Se on universumin mahtavin voima. Ja ilman sitä ei olisi elämää.

Viha, kateus, mustasukkaisuus, suuttumus, kostonhimo, alakulo, syyllisyydentunne, ne kaikki kuluttavat ihmistä sisältä. Ja ne kaikki ovat korvattavissa rakkaudella. Ellet pysty rakastamaan petoksen tehnyttä ystävää tai diktaattorinomaista pomoa - tai elämääsi terrorisoivaa anoppia, koetapa aluksi tuntea myötätuntoa häntä kohtaan. Millainen ihminen hänen sisällään asuu, vaikuttaako hän onnelliselta ja tyytyväiseltä? Eikö hänkin kuitenkin ole vain ihminen ja ehkä kovia kokenut, pahat tunteet sisälleen padonnut, ja kaipaa myötätuntoa. Hänen inhoamisensa sattuu sinuun itseesi, joten itsellesi hyödyllisempää on tuntea myötätuntoa.

Nosta itsesi negatiivisten tunteiden yläpuolelle, et tarvitse niitä. Sulje silmät, hengitä syvään, ja ala tuntea positiivisesti tähän saakka inhoamaasi henkilöä kohtaan. Vietä muutama minuutti ajatuksen ja uusien tunteiden kanssa. Ellet heti onnistu, älä luovuta vaan yritä uudelleen. Mikäli tehtävä osoittautuu liian vaikeaksi, kokeile aluksi jotain helpompaa kohdetta. Kun olet onnistunut, jatka harjoituksia kunnes positiivisesta tunteesta tulee pysyvä olotila. Huomaat että kyseisessä ihmissuhteessa on tapahtunut muutoksia.

Omia tunteitaan voi oppia hallitsemaan. Tunteet syntyvät ajatuksista, ja voit itse valita ajatuksesi. Jos mieleesi tulee negatiivisia ajatuksia, ohita ne ja korvaa ne positiivisilla. Kun harjoittelet tätä, ajatusmaailmasi muuttuu ja tunnet itsesi iloiseksi ja onnelliseksi. Ja vedät puoleesi rakkautta, koska annat sitä itse.

Rakastavaa päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti