torstai 7. kesäkuuta 2012

Luontoäidin lääkekaapista

On taas se aika vuodesta kun voikukat muistuttavat olevansa uskollisia kotipihojen asukkeja. Meidän nurkilla ne tosin ovat suurimmaksi osaksi jo pölynsä pölläyttäneet ilmoille ja vain varret töröttävät maassa - sitkeästi vaikka nurmikkoa kuinka leikkaisi...

Voikukka on kuitenkin sitkeän rikkaruohomaineensa ohella tunnettu hyvää tekevistä ominaisuuksistaan. Se sisältää mm. paljon A-, B-, ja C-vitamiineja, rautaa, kalsiumia, kaliumia, magnesiumia ja kuitua. Sillä on voimakas maksaa puhdistava ja nestettä poistava vaikutus, ja sitä voidaan käyttää myös verenpaineen alentamiseen, ruoansulatuksen edistämiseen, ruokahalun parantamiseen ja vatsan rauhoittamiseen. Uusien tutkimusten mukaan se on myös tehokkaasti syöpää parantava kasvi - ilman sivuvaikutuksia. Mm. kiinalaisessa yrttilääkinnässä voikukka kuuluukin tärkeimpiin lääkekasveihin. Yhdysvalloissa kasvi on päässyt neljännelle sijalle, kun on listattu tärkeimpiä kokonaisravintoarvoltaan hyviä kasvikunnan tuotteita (Composition of Foods-kirja).

Windsorin yliopistossa Kanadassa on tehty tutkimuksia voikukan juuriuutteen syöpää parantavista vaikutuksista nyt noin kahden vuoden ajan. Biokemisti Siyaram Pandey opiskelijoineen keräsi tuoretta voikukkaa, hienonsi ne veden kanssa tehosekoittimessa ja kokeili näin valmistettua tuotetta syöpäsoluihin. Ensimmäiset kokeet näyttivät uutteen saavan lääkkeille vastustuskykyisten leukemiasolujen tappamaan itsensä. Jatkotutkimukset osoittivat saman pätevän useimpiin muihinkin syöpäsoluihin. Parasta kaikessa ehkä on, että terveille soluille ei tapahtunut kokeesta vahinkoa.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan jatkoa! Meillä ainakin on tätä hienoa luonnontuotetta piha pullollaan :-)

(Koko juttu osoitteessa: http://www.Magneettimedia.com/?p=9007
Alkuperäinen lähde: http://preventdisease.com/news/12/042312_Canadian-Researchers-Studying-Anti-Cancer-Potential-of-Dandelion-Tea-and-Extract.shtml )





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti