sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Kaikkea herkullista

Jälleen en voi olla ylistämättä tätä luonnon ihmeellisyyttä! On se aika vuodesta, jolloin meillä niin kuin monessa muussakin taloudessa hillotaan, keitetään mehuja, pakastetaan ja säilötään. Siis sen jälkeen kun poimittu, noukittu ja kerätty, mitä nyt kukin sitten kippoihinsa haaliikaan.

Metsät ovat pullollaan ilmaista ravinteikasta ruokaa, luonnon parhaita antimia. Lapsiperheellisen ei ole välttämättä aina helppo päästä metsien satoa hyödyntämään, mutta pieni mustikanpoimintamatka on lapsillekin elämys ja seikkailu, ei siellä tarvitse tuntikausia välttämättä viettää. Meillä poimittiin mustikkaa metsäkävelyn lomassa pari litraa, metsämansikat pistettiin suoraan suuhun, ja marjakojusta ostettiin lisää. Talven tullen sitten luotamme siihen, että mummi ja mummo jälleen meitä muistavat ;-) Ja ehkäpä pääsemme vielä marjametsään joku toinenkin päivä, emme kuitenkaan stressiä aiheesta aio ottaa.

Viinimarjoja on keitelty mehuiksi nyt pari-kolme iltaa, jokunen rasia pääryy myös pakastimeen, jotta saamme talvella herkutella herukoita puuron ja jogurtin seassa. Marjanpoimintaankin saimme apua ihanalta mummolta, joka tekee hommaa ilokseen.

Karviaiset vielä antavat odottaa vuoroaan. Kasvimaalta säilömme ainakin pinaattia, mangoldia, papuja, porkkanoita ja punajuuria. Ja sienimetsä on ihan ehdoton juttu!

Ei voi kuin olla suuresti kiitollinen kaikesta. Ja kun on kiitollinen, saa vastakaikuna lisää mistä olla jälleen kiitollinen. Ehkäpä ensi vuonna saamme pihaan lisää mustaherukkapensaita ;-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti