keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Joulufiilistelyä :-)

Hartaasti odottamani joululehti ilmestyi. Hotkaisin sen melkein kaiken heti. Kohta alkaa jouluvalojen ripustus, lahjojen hankinta (on oikeastaan alkanut jo) ja paketointi, korttien kirjoitus/askartelu, jouluisten kukkien asettelu paikkoihin joista 80-senttinen ei keksi käydä nyhtämässä niitä alas, piparitalkoot jne ihana joulupuuhastelu.

Joulu on mielentila, joulu on rauhaa ja rakkautta. Joulu on mitä loistavin tilaisuus hiljentyä ja hidastaa tahtia, nauttia elämästä, muistaa rakkaita. Joulua ei kuulu suorittaa. Unohda hampaat irvessä hellan äärellä hikoilu ja kaappien siivous. Kaikkea ei todellakaan tarvitse tehdä itse. Elleivät Saarioisten laatikot maistu, tuunaa, tai hanki pöperöt muualta kuin perusmarketista. Meillä tilataan joulueväät lähiruokatorilta, ja äidin tekemä porkkanalaatikko maistuu myös. Ystävien kanssa voi tehdä vaihtokauppaa: sulle piparit, mulle perunalaatikko.

Hatunnosto heille, jotka viettävät joulun töissä. Työpaikoillakin muistakaa luoda tunnelmaa pimeyden keskelle. Sen voi aloittaa vaikka heti. Ja kun alkuun on päästy, rakkauden ilmapiirin luomista voi jatkaa yli uuden vuoden ja ensi vuoden... Tehdään joulu ainainen :-)

1 kommentti:

  1. Joulufiilis on tavoitettu täälläkin. Joulu on ennenkaikkea rentoutumisen, ystävien ja perheen seurasta nauttimisen ja yleisen hyvänolon aikaa. Ei ole kiire minnekään eikä tarvitse tehdä mitään jos ei huvita. Olen ehdottomasti jouluihminen, henkeen ja vereen. :)

    VastaaPoista