maanantai 21. marraskuuta 2011

Loman ja veden vaikutuksista

Kiitokset lomaviikon tuuraajalle Katille ajatuksista ja niiden tuomisesta tänne luettavaksemme. Pieni loma teki hyvää, vaikkakaan työstäni eli kotiäitiydestä ei varsinaisesti lomaa pidetä ;-) Viikon aikana kuitenkin apukäsiä ja leikittäjiä riitti ja sain nauttia kylpylän kiireettömästä tunnelmasta.

Vesi on upea ja äärimmäisen rentouttava elementti. Viikon altaissa lillumisen jälkeen kroppa tuntuu huomattavan paljon rennommalta kuin ennen lomaa. Vesi toimii lymfakäsittelyn tavoin. Vaikutuksen huomaa jo yhden käynnin jälkeen. Uiminenhan on tunnetusti erittäin hyvää liikuntaa, mutta jo pelkkä vedessä oleminen saa aikaan positiivisia muutoksia. Usein kehon kireydet huomaa vasta kun vesi on ne huuhtonut pois.

Myös mieli lepää kun unohtaa arjen kiireet ja antaa itselleen luvan nauttia hiljaisuudesta ja hitaasta päivärytmistä.  Eikä tähänkään tarvita välttämättä lomaa, hidastamiselle voi pyhittää vaikka viikonlopun kotona.

Lomailun jälkeen on hyvä pitää mielessä huomaamansa muutokset ja koettaa välttää aloittamasta vanhaa haitallista kaavaa uudelleen. Itselläni tuo haittapeikko on arkikiire, kun kiukutteleva yksivuotias kainalossa koetan tehdä montaa asiaa yhtä aikaa - vaikka siitä harvoin seuraa hyvää. Mutta kun asian tiedostaa, sille voi tehdä jotakin! Kun kiireen saa viikoksi tai muutamaksi päiväksi poikki, on helpompi arjessa kiinnittää huomiota oikeisiin asioihin. Kun pesen hampaat, keskityn siihen että pesen hampaat, enkä muuhun. Läsnäolo - paras olo :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti